Artykuł ten wyjaśnia ograniczony dostęp do Panelu Sterowania Urządzeń EloView 3 oraz sposób jego użycia
W ramach EloView możesz ustawić dwa poziomy dostępu do Panelu Sterowania Elo na urządzeniach Elo – Dostęp Standardowy oraz Dostęp Ograniczony. Jeśli użytkownik wpisze “Hasło Ograniczonego Dostępu” w Panelu Sterowania urządzenia, nie będzie miał dostępu do aktualizacji systemu operacyjnego, zakładki Aplikacji oraz Zaawansowanych Ustawień Androida. Opcje na zakładce Sieć mogą być wyłączone, w tym dodawanie sieci, przesyłanie pliku CSV sieci oraz wyłączanie sieci. Opcje na zakładce Ustawienia mogą również być wyłączone, obejmując aktualizację urządzenia oraz resetowanie do ustawień fabrycznych. Wykorzystanie funkcji “Hasło Ograniczonego Dostępu” zwiększa bezpieczeństwo urządzenia, zapobiegając nieautoryzowanym zmianom w określonych obszarach urządzenia.
Włączanie hasła ograniczonego dostępu
1. Zaloguj się na stronie internetowej EloView:
https://manage.eloview.com
2. W sekcji “Urządzenia” kliknij odpowiednie urządzenie, które chcesz skonfigurować. Alternatywnie, kliknij ikonę Ustawienia obok odpowiedniej grupy lub filtra.
3. W obszarze “Ustawienia” możesz zobaczyć wszystkie dostępne ustawienia urządzenia:
- Jasność
- Głośność
- Hasło Panelu Sterowania
- Hasło Ograniczonego Dostępu
- Czas Wyświetlania
- Język
- Przycisk Zasilania
- Tryb Urządzenia
- Interaktywna Nakładka
- Android Home
- URL NTP
- Auto Play
- Pasek Nawigacji Androida
- Przycisk Strona Główna
- Analiza Fizyczna
- Przypinanie Treści
- Restart
- Resetowanie do Ustawień Fabrycznych
- Sieć
- Konfiguracja Sieci
- EST
- Opóźnione Wdrażanie Treści
- WiFi
- Wirtualna Klawiatura
- Dźwięk Dotyku
- DFS
4. W obszarze “Ustawienia” kliknij przycisk Edytuj.
5. Wybierz Włączone dla “Hasła Ograniczonego Dostępu” i wprowadź hasło według własnego wyboru.
6. Wybierz Włączone dla “Ustawienia”, aby wyłączyć “Aktualizację Urządzenia” i “Resetowanie do Ustawień Fabrycznych” na zakładce Ustawienia Urządzenia.
7. Wybierz Włączone dla “Sieć”, aby wyłączyć dodawanie lub usuwanie Sieci na urządzeniu.
8. Kliknij przycisk Zastosuj po zakończeniu.
9. Aby zweryfikować, uzyskaj dostęp do Panelu Sterowania na urządzeniu i naciśnij jednocześnie przyciski Strona Główna i Zasilanie. Wprowadź Hasło Ograniczonego Dostępu.
10. Gdy użytkownik loguje się z Hasłem Ograniczonego Dostępu, otrzyma komunikat “Dostęp Zablokowany” w obszarach, które są ograniczone.
Please report any broken links by emailing support@elotouch.com and include a link to the knowledge article